Organisatiestructuur

VodafoneZiggo is een joint venture van de Nederlandse divisies van Vodafone Group en Liberty Global, respectievelijk Vodafone Nederland en Ziggo. De moedermaatschappijen zijn de aandeelhouders van VodafoneZiggo en hebben een gelijkwaardig belang van 50%.

De officiële oprichting van het bedrijf vond plaats op 31 december 2016, na goedkeuring van de Europese Commissie en de ondernemingsraden van het voormalige Ziggo en Vodafone Nederland.

Bestuur & Directie

Het (statutair) bestuur van VodafoneZiggo bestaat uit de CEO en CFO, die worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders.

Onze directie ziet toe op het dagelijkse management en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een langetermijnvisie en het formuleren van de bedrijfsstrategie. De directie bestaat uit de CEO, CFO en zeven directieleden die de volgende bedrijfsonderdelen vertegenwoordigen:

 • Strategy Insights & Integration

 • Consumer Business

 • Enterprise Business

 • Customer Operations

 • Technology

 • HR

 • External & Legal Affairs

 • Finance

De directie werkt nauw samen met het Senior Management Team (SMT). Dit is een groep van 65 ervaren directeuren en senior managers, verdeeld over acht bedrijfsonderdelen. De directie en het SMT hebben de dagelijkse leiding over 7.450 interne en 3.000 externe medewerkers.

Samenstelling directie

Jeroen Hoencamp – CEO

Jeroen werkte 18 jaar bij Vodafone Group. Tot zijn start als CEO van VodafoneZiggo was hij CEO van respectievelijk Vodafone Ireland & UK en Vodafone Nederland.

Ritchy Drost – CFO

Ritchy was CFO van Ziggo en werkte daarvoor 17 jaar bij Liberty Global, onder meer als CFO van de Europese divisie van Liberty Global en UPC Nederland.

Thomas Mulder – Executive Director Human Resources

Thomas was directeur HR van Vodafone Nederland. Vanaf januari 2017 werkte hij in Londen als Global HR Director voor de grootzakelijke tak Group Enterprise. In de zomer van 2018 keerde hij terug naar Nederland. Op 1 augustus 2018 volgde hij Anja Maassen van den Brink op.

John van Vianen – Executive Director Business-to-Business

John was CEO van KPN Zakelijke Markt en lid van het Executive Committee van KPN. Onder zijn leiding integreerde IT Solutions (voorheen Getronics) met KPN.

Marcel de Groot - Executive Director Business-to-Consumer

Marcel was Consumer Business Unit Director van Vodafone Nederland en was dat eerder bij Vodafone Ireland. Hij begon zijn carrière bij GlaxoSmithKline.

Robin Clements – Executive Director Customer Operations

Robin was 15 jaar werkzaam bij KPN in diverse operationele en commerciële rollen, zowel in de vaste en mobiele telefonie als in de internettak. Voor VodafoneZiggo was hij bij Achmea Centraal Beheer en FBTO verantwoordelijk voor marketing, sales en service in de particuliere en kleinzakelijke markt.

Eben Albertyn – Executive Director Technology

Eben was Technology Director Vodafone Nederland. Voor zijn komst naar Nederland vervulde hij een aantal technische senior executive-rollen bij telecombedrijven in Afrika.

Barbara Jongerden – Executive Director External & Legal Affairs

Barbara was Corporate Affairs & Strategy Director bij Vodafone Nederland. Ze werkte eerder bij PwC, Corporate Express (nu Staples) en Liberty Global.

Robin Kroes – Executive Director Strategy Insights & Integration

Robin was Senior Vice President Strategy & Integration bij Ziggo. Vanaf 2012 was hij Vice President Strategy & Corporate Development UPC Nederland. Hij begon zijn carrière bij Chello Media.

Raad van commissarissen

De raad van commissarissen adviseert en houdt toezicht op het (statutair) bestuur. De raad van commissarissen bestaat uit acht leden:

 • drie leden die zijn benoemd op voordracht van Liberty Global

 • drie leden die zijn benoemd op voordracht van Vodafone Group

 • twee onafhankelijke leden die zijn benoemd op voordracht van de ondernemersraden van voormalig Vodafone Nederland en Ziggo

Samenstelling raad van commissarissen

De raad van commissarissen bestaat uit de volgende leden (samenstelling op 31 december 2019):

Manuel Kohnstamm (Chair)

(1962, Nederlands)
Senior Vice President & Chief Corporate Affairs Officer Liberty Global

Baptiest Coopmans

(1965, Nederlands)
Chief Executive Officer UPC Switzerland

Charlie Bracken

(1966, Brits)
Executive Vice President & Chief Financial Officer Liberty Global

Serpil Tumuray

(1969, Turks)
CEO Europe Cluster Vodafone Group

Carmen Velthuis

(1974, Nederlands)
Finance Director Europe Cluster Vodafone Group

John Otty

(1964, Brits)
Group Financial Controller Vodafone Group

Huub Willems

(1944, Nederlands)
Hoogleraar Corporate Litigation aan de Rijksuniversiteit Groningen en voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam

Carla Mahieu

(1959, Nederlands) 
Global Head Human Resources & Executive Vice President Aegon N.V.

Commissarissen afgetreden in 2019:

 • Diederik Karsten, afgetreden op 22 maart 2019.

 • Margherita Della Valle, afgetreden op 31 december 2019.

De raad van commissarissen heeft twee commissies (samenstelling op 31 december 2019):

 • De Audit, Risk & Compliance Committee: De Audit, Risk & Compliance Committee: Charlie Bracken (Chair), Baptiest Coopmans, Margherita Della Valle  en John Otty

 • de Remuneration & Nomination Committee: Serpil Timuray (Chair), John Otty, Manuel Kohnstamm en Charlie Bracken